Laborator de TIC

CAP. 4 Internet

A. Notiuni

4. Operaţiunile bancare prin Internet

Internetul bancar măreşte foarte mult gradul de libertate al celor care fac plăţi sau transferă fonduri, nefiind obligaţi să se deplaseze la bancă. Mai mult, internetul bancar poate fi accesat de la orice calculator care are conexiuni la internet, deci emitentul instrucţiunii de plată poate să nici nu posede un calculator la domiciliu.

5. Portal - un site folosit pe post de uşă de intrare în Internet sau ca punct de plecare/agregare a multor altor siteuri şi servicii online (de la informaţii utile, chat, email până la shopping şi linkuri).

Exemple de portaluri:

  • http://portal.edu.ro/
  • http://portal.just.ro/

6. Comerţul electronic (E-Commerce) - reprezintă modul de cumpărare sau de vânzare cu ajutorul transferului de date la distanţă.

Acesta este modul specific marilor companii comerciale care duc o politică de dezvoltare a marketingului.

Ati folosit serviciul de comert electronic? Pentru ce?

7. Formular - reprezintă un ansamblu de zone active alcătuit din butoane, casete de selecţie, câmpuri de editare etc.

Formularele Web permit utilizatorilor să introducă efectiv informaţii şi să le transmită serverului. Formularele pot varia de la o simplă caseta de text, pentru introducerea unui şir de caractere pe post de cheie de căutare - element caracteristic tuturor motoarelor de cautare din Web, până la o structură complexă, cu multiple secţiuni, care oferă facilităţi puternice de transmisie a datelor.

Cand completati un formular? Pt crearea unei pagini de Facebook? Sau…

@2018